FİL SÛRESİ (5 ayet)
#1
Bismillahirrahmanirrahim
(Rahman, Rahim Allah’ın ismiyle)
(Habibim) Rabbinin fil sahiplerine nasıl (muamele) ettiğini görmedinmi? O, bunların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı? O, bun­ların üzerine sürü sürü kuşlar gönderdi, ki bun­lar (kuşlar) onlara pişkin tuğladan taş atıyor­lardı. Derken (Allah) onları yanık ekin yaprağı gibi yapıverdi.
İHLAS
İhlas, sırf Allah’ın rızasını düşünmek, sa­dece Allah’ı düşünerek konuşmak, hareket et­mek ve ibadet etmektir, Hz. Peygamber (s.a.v): «Şu üç hususta bir müslümanın kalbi hıya­nette bulunmaz. Allah için ihlas ile amel yap­mak, devlet adamlarına samimi surette (tav­siye ve) nasihatte bulunmak ve her hal-ü kâr­da İslâm cemaati ile olmak» şeklinde tavsiye­lerde bulunmuştur.
İhlasın zıddı, riya, gösteriş ve şirktir. Hz. Peygamber (s.a.v.) buyurdu -. «Şüphesiz ki Al­lah Teâlâ sade kendisi için ve kendisinin rıza-I sim isteyerek yapılan amelden başkasını kabul l etmez», ihlas. Allah’la insan arasında bir sırdır. Ebû Hüreyre (r.a.), Resûlullah (s.a.v.)’in: «Allah’ım! Her hangi bir mü’min ağır bir söz söylemiş olursam sen o sözümü kıyamet gününde o mü’min için sana yakınlığa vesile kıl» buyurduğunu rivayet etmiştir. (Buhar
  


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi