Kur’an-ı Kerim Okumanın Fazileti
#1
Peygamberimizin sahabalerinden Useyd b Hudayr (ra) ' dan nakledilen bir olay :



Useyd b.Hudayr'ın (radıyellahü anh) çok güzel bir sesi vardı.Onun bu güzel sesi ve tatlı edasıyla okuduğu Kur'an-ı Kerim'i dinlemek peygamberimizin hoşuna giderdi.Hatta bir gün mescidde Kur'an okuduğunu duyan Resül-i Ekrem ( sallallahü aleyhi vesellem ) : " Şu Useyd ne güzel adamdır " buyurmuştu.
Useyd (radıyellahü anh) diyor ki:
Bir gece Bakara Suresi'ni okuyordum. Atımıda yanıma bağlamıştım. Kur’an okurken birden at hırçınlaşmaya başladı. Sustum. O zaman at da sakinleşti. Tekrar okumaya başladım, at yine hırçınlaşmaya, şahlanmaya başladı. Yine sustum atın hırçınlığı geçti. Bir daha okumaya başlayınca at yine hırçınlaşmaya başladı. Bunun üzerine bende okumaktan vazgeçtim. Oğlum Yahya ise ata yakın bir yerde yatıyordu. Atın çocuğa zarar vermesinden korkarak çocuğu geri çektim. Bu sırada başımı kaldırıp göğe baktığımda beyaz bulut gölgesine benzer bir sis içinde kandiller gibi bir takım cisimlerin parladığını gördüm. Sabahleyin bu olayı peygamber efendimize arz ettim.Resul-i Ekrem ( sallallahü aleyhi vesellem ) 'de:
— Oku ey Useyd, oku ey Useyd! Diyerek o zaman okumaya devam edilmesi gerektiğini bildirdi.
Useyd (radıyellahü anh)  sözlerine şöyle devam ediyor:
— Ya Resulullah, dedim. Atın Yahya'yı çiğnemesinden, endişelendim. Çünkü ata yakın bir yerde yatıyordu. Onun için okumayı kestim. O sırada başımı göğe kaldırınca, gökyüzünde bulut gölgesi gibi bir beyazlık içinde, kandillere benzeyen cisimlerin parlamakta olduğunu gördüm. Sonra bu beyaz gölge tabakası içinde parıltılarla göğe doğru çekilip gitti ve gözden kayboldu.
Bunun üzerine Resul-i Ekrem ( sallallahü aleyhi vesellem ) buyurdu ki:
- Ey Useyd ! O senin gördüklerin meleklerdi. Okuduğun Kur'an-ı Kerim'i duyup gelmişlerdi. Eğer okumaya devam etseydin, sabaha kadar seni dinlerlerdi. Herkes de onları görürdü. Halkın gözünden gizlenmezlerdi.
  


Bu Konudaki Yorumlar
Kur’an-ı Kerim Okumanın Fazileti - Yazar: Editör - 29/04/2020, 09:51

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi