BEREKETİYLE GELEN RAMAZAN AYI MÜBAREK OLSUN
#1
Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, 23 Nisan gecesini 24 Nisan’a bağlayan gece başlayan mübarek Ramazan ayı nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Ramazan ayının yine mübarek bir gün de başlayacak olmasının Müslümanlar için anlamlı olduğunu belirten Türüt, 24 Nisan Cuma günü başlayan Ramazan ayının mübarek bir ay olduğunu, fazileti ve bereketiyle gelen mübarek Ramazan ayına ulaşmanın heyecan verici olduğunu belirterek şunları söyledi:
“11 ayın sultanı olan Ramazan ayı mübarek bir aydır. Müslümanlar bu mübarek ayın gelişiyle heyecanlanırken gidişiyle de aynı heyecanı yaşarlar. Yüce Allah’ın Müslümanlara adeta hediyesi olan bu mübarek ayın yalnız İslam’a özgü olması da ayrıca mutluluk vericidir. Bilindiği gibi halk arasında Ramazan ayına oruç ayı da denilir. Oruç, nefsi terbiye etmenin en güzel yoludur. Oruç tutan kimse nefsine tuzak kuran dünya arzularının bütün zincirlerini kırmış olur. İnsanı bencilleştiren, insanı hoşgörü ikliminden yoksun bırakan nefis tuzağından kurtulmanın tek yoludur. Nefis bu ayda terbiye edilir. Ramazan ayında Şeytan zincire vuruluyor ve O yüce Yaratıcı’dan çok büyük nimetler sunuluyor. Ruhun ihtiyacı olan gıda bu ayda mevcuttur. Bu ayın feyzinden, rahmetinden, bereketinden faydalanmak gerekir. Oruç, zengin ile yoksulu aynı sofrada buluşturan, aynı duyguyu, aynı heyecanı yaşatan bir ibadettir. Bu nedenle Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu geliştiren bir özelliği vardır.  
Ramazan ayında tutulan Oruç, nefsin arzu ve isteklerini sınırlayarak ve sabır göstererek ruhun temizlenmesini sağlayan bir ibadettir. Günahlardan arınmayı sağlayan Ramazan ayı, Müslümanların büyük sınav verdiği aydır. Bu sınavda dünya istek ve arzularına karşı sabrederek direneceğiz, yoksulu, hastayı, kimsesizi ve yardıma muhtaç olanları hatırlayacağız. Allah’ı bolca zikredip ibadetlerimizi artıracağız. Böylece bu zorlu sınavdan geçmiş olacağız. Oruç, insan iradesini güçlü kılan bir ibadettir. Oruç, kanaat etmeyi, israftan kaçınmayı öğretir. Müslümanların en cömert olması gereken aylardan biridir. Bu mübarek ay israf noktasında cimri, yoksulu, kimsesizi ve yardıma muhtaç olanları doyurmak için cömert olmamız gereken bir aydır.
Ramazan ayı fazileti bakımından üstün olan aydır. Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmiştir. Yeryüzünün Allah’ın nuru ile aydınlandığı bir aydır. Müslümanları kötülükten alıkoyan, doğru yolu gösteren, vücudu ve ruhu temizleyen bir aydır. Ramazan ayında Peygamber’i Ekber’in sofrasını kurun. Gösterişli ve masraflı sofralardan kaçınmak bu ayın faziletinin gereğidir. Bu ayda açlar doyurulmalıdır. Ramazan ayı ibadet ve yardımlaşmanın en yoğun yaşanması gereken aydır. Oruç, açları anlamamızı sağlayacak yegâne ibadettir.
Bu vesile ile başta ülkemizdeki Müslümanlar olmak üzere İslam âleminin Ramazan ayı mübarek olsun. Müslümanların yaşadığı coğrafya da hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.”
  


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi